Kami mengalu-alukan kehadiran anda ke blog kami. Sebarang komen dan pendapat bolehlah diajukan terus ke buku pelawat kami ataupun kepada moderator blog ini.

26 June 2009

Setiap yang hidup pasti mati...

Setiap yang HIDUP pasti MATI. Mikaeel atau Micheal Jackson si King of Pop yang hidup dengan penuh misteri telah meninggal dunia juga dengan penuh misteri.

Micheal Jackson telah melalui beberapa pembedahan untuk merubah penampilannya sehingga akhirnya memberi kesan yang buruk kepada tubuh dan penampilannya. Pengajaraan yang kita boleh ambil sesungguhnya kejadian ALLAH itu sudah sangat sempurna walau bagaimanapun bentuknya samada lengkap sempurna atau cacat anggota. Lihat sahaja mereka yang cacat penglihatan tetapi dikurniakan ALLAH dengan penglihatan hati yang lebih cerah dari kita yang sempurna kelihatan.

Kesungguhan dan kerjakuat yang Micheal Jackson tunjukkan sehingga berjaya membina satu brand yang hebat "Micheal Jackson King of Pop" perlu kita contohi dalam membina kerjaya dan perniagaan.
Tiada erti KEJAYAAN tanpa usaha kuat.

Harimau mati meninggalkan belang, Manusia mati meninggalkan NAMA...tapi kalau kita yang MATI apalah agaknya yang tinggal...entah hari ini, besok, lusa ..kita pun tak tahu....bersedialah jangan terlalai.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
http://2.bp.blogspot.com/_sYx8LhsF1y0/SZyFeDqrknI/AAAAAAAAAwI/hzZSY5krbTo/s1600-h/jom_04.png